• Heuvelenweg 8, Dwingeloo

Tijden veranderen...

Marco en Arina

18 december 2018

Al bijna 25 jaar geleden begonnen wij op heel jonge leeftijd met een pension, Pension Het Rustige Heuveltje in Dwingeloo. De eerste tien jaar hebben we in samenwerking met mijn ouders heel veel gasten mogen ontvangen, die we naast een comfortabel bed van ontbijt, lunch en diner mochten voorzien. Dat hebben we zo nog vijf jaar op eigen benen voortgezet.

Op een gegeven moment besloten we te stoppen met het aanbieden van lunch en diner. Onze locatie ligt midden in het dorp in de nabijheid van verschillende horecabedrijven. Dit maakte dat het aanbieden van lunch en diner overbodig werden binnen ons bedrijf. Ook werden de eisen rondom het keukenwerk steeds hoger en ging voor ons de lol van het koken er wel een beetje af. Van pension werden we Bed & Breakfast.

Inmiddels zijn we alweer vijf jaar verder. In die tijd is er bij ons heel veel veranderd. Op persoonlijk gebied, maar ook qua indeling van onze B&B. We waren zoekende naar een andere richting en identiteit en de daarbij behorende doelgroep. Met onze creativiteit en handigheid realiseerden we naast onze Basic B&B-kamers ook twee nieuwe studio’s. We maakten er sfeervolle, gemoedelijke en rustgevende studio’s van en richtten ze in naar deze tijd. Geïnspireerd door de donkere nachten die we hier in Drenthe nog hebben brachten we grote dakramen aan, waardoor het mogelijk werd om vanuit je bed de sterren te zien. Echte sterrenstudio’s waar je de ruimte op een bijzondere manier kunt beleven. Mede door de grote radiotelescoop die aan de rand van de Dwingelse heide staat, spreekt dit onderwerp in Dwingeloo tot de verbeelding.

We hebben meer toekomstplannen voor de komende jaren en een ervan is om de sfeer van de nieuwe studio's ook in onze openbare ruimtes te realiseren. Met de sterrenstudio’s en de andere nieuwe plannen vonden we dat er een nieuwe naam nodig was. Een naam die een juiste verbinding legt met waar we als bedrijf naartoe gaan.

B&B Het Rustige Heuveltje gaat vanaf nu verder onder de naam B&B de Ster van Dwingeloo. Wij bieden onze gasten dezelfde gemoedelijkheid als we de afgelopen 25 jaar hebben gedaan. Want uiteraard staat het welzijn van onze gasten nog steeds voorop. En alle op handen zijnde veranderingen zullen daartoe alleen maar bijdragen.