• Heuvelenweg 8, Dwingeloo

Veranderen doet wandelen

Wandelen in Drenthe

30 januari 2019

Meer dan 20 jaar hebben wij steeds veranderingen doorgemaakt. En er zullen nog vele volgen ben ik bang. Marco (mijn lief) heeft o.a. zijn klusbedrijf omgezet naar een dienstverleningsbedrijf en ons pension is een Bed & Breakfast geworden. Met inmiddels een nieuwe naam.

Veranderingen in het leven zijn onvermijdelijk. Maar het lijkt wel of de veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Wij vinden dat álles steeds sneller gaat. Het hoort erbij, maar geeft ook veel stress. We voelen ook dat onze gasten alsmaar meer toe zijn aan onthaasting. Dat ze een plek zoeken die hen rust kan geven.

Ervaar jij dat ook? Dat je zelf wil bepalen Hoe of Wat je kunt doen? En Wanneer je dat dan wil doen? Heb jij ook de behoefte om vrij te zijn en de ruimte te hebben, eropuit te gaan en weinig/of geen anderen tegen te komen, zoals je dat in het Dwingelderveld kunt ervaren?

Overal lees je dat wandelen goed is voor je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen. En niet te vergeten: zelfs je humeur wordt er beter van. Naar buiten dus! (bron: www.gezondheidsnet.nl). En: Wandelen is bijzonder gezond voor je. Het is super simpel en het heeft tal van voordelen voor je gezondheid. Zo draagt wandelen bij aan een goed humeur, een gezond gewicht en aan een slankere taille. Hoe mooi is dat? Regelmatig wandelen helpt ook om fit te blijven. Wandelen verbetert je stemming. Door te wandelen maakt je lichaam onder andere de neurotransmitter serotonine aan. Serotonine geeft je een prettig gevoel. Fysiek actief zijn zorgt er sowieso voor dat je hersenen gevoeliger zijn voor neurotransmitters zoals serotonine, dopamine en endorfine. Ook helpen activiteiten zoals wandelen en fietsen om gevoelens van angst, stress en depressie te verminderen. Aan de andere kant zorgen fysieke activiteiten voor een lekker, ontspannen en gelukzalig gevoel. Neurotransmitters dragen sterk bij aan je gevoel en je gemoedstoestand. (bron: www.nlbewustgezond.nl)

Dit is natuurlijk allemaal zeer wetenschappelijk, maar iedereen weet dat even je dagelijkse routine loslaten je weer een frisse blik en nieuwe energie kan geven om het razende tempo het hoofd te kunnen bieden.

Dus, dit allemaal in gedachten nemend… heeft Marco in samenwerking met zijn (graag wandelende) zus Jolanda een 5-daagse wandelroute voor jullie ontwikkeld. Of eigenlijk voor heel Dwingeloo en alle gasten die hier naar toe komen. Een route voor zorgeloze wandelingen, positief voor jullie gezondheid en vooral… voor jullie goede humeur. Wel zo gezellig, toch? En daarbij bieden wij jullie met onze sterrenstudio’s een heilzame plek. En mij krijg je erbij voor informatie en een luisterend oor. Mocht dit nodig zijn natuurlijk…

Groetjes en tot gauw… Arina