• Heuvelenweg 8, Dwingeloo
Slapen onder de sterren | Ster van Dwingeloo
Ster van Dwingeloo

Slapen onder de sterren | Ster van Dwingeloo

Slapen in een sterrenstudio

Slapen onder de sterren | Ster van Dwingeloo

Sterrenstudio’s met glazen dak

Vanuit het comfortabele hemelbed in onze studiokamers kijk je door een glazen dakraam naar de prachtige sterrenhemel. Tijdens een heldere nacht zie je de duizenden sterren fonkelen en kun je heerlijk slapen onder de sterren.

De twee dakramen ter grootte van het bed bieden je een bijzondere ervaring. Eén van deze ramen kan ook open, waardoor je ook van het geluid van de vroege vogels en andere dieren kunt genieten. Ook overdag is het heerlijk genieten door de lichtinval.

Op heldere nachten kun je genieten van ontelbare sterren. Kijk vanaf je eigen terras naar boven en ontdek de hemel. Of gebruik de verrekijker om het allemaal nog beter te zien! Op elke kamer hebben we standaard verrekijkers beschikbaar hiervoor. Of duik lekker vroeg onder de wol en dommel in onder de prachtige sterrenhemel. Waar gaan jouw dromen over deze nacht?

Wil jij ook slapen onder de sterren?

In onze sterrenstudio's droom je heerlijk weg in je hemelbed onder de sterren. Boek nu een sterrenstudio.

Open Science Hub De Melkweg

Wil je meer weten over de historie van het heelal en hoe ons sterrenstelsel de Melkweg is elkaar zit, wat radioastronomie is en hoe een telescoop radiogolven kan zien? Neem dan een kijkje in Open Science Hub De Melkweg aan de Brink in Dwingeloo. In dit kleinschalige Science Centre kun je wetenschap en techniek ontdekken en ervaren. Via onze B&B kun je hier een bezoekje plannen, vraag ernaar bij Arina en Marco

Slapen onder de sterren | Ster van Dwingeloo

Planetron Dwingeloo

Dwingeloo staat ook bekend om het Planetron. Vanaf de opening in 1989 was het een van de grootste voorlichtingscentra over astronomie en ruimtevaart in ons land. Je kon er sterrenkijken met een optische telescoop. Ook waren er planetariumvoorstellingen, exposities en sterrenkijkavonden. De sterrenwacht in het Planetron is al enkele jaren niet meer in bedrijf. Het gebouw met de grote ronde koepel krijgt een andere bestemming onder de naam Planedome dat in ontwikkeling is.