
Slapen onder de sterren | Ster van Dwingeloo
Slapen in een sterrenstudio
Slapen onder de sterren De duisternis en de sterren
Wil jij slapen onder de sterren? Dan ben je in Drenthe op de juiste plek. Sterren en planeten kun je namelijk het beste zien bij zo min mogelijk stadslicht. Het Nationaal Park Dwingelderveld is één van de donkerste plekken van Nederland waar bij heldere nachten een prachtige sterrenhemel te zien is. En laat B&B de Ster van Dwingeloo nu vlak naast het Dwingelderveld liggen!
Wil jij slapen onder de sterren? Dan ben je in Drenthe op de juiste plek. Sterren en planeten kun je namelijk het beste zien bij zo min mogelijk stadslicht. Het Nationaal Park Dwingelderveld is een van de donkerste plekken van Nederland waar bij heldere nachten een prachtige sterrenhemel te zien is. En laat B&B de Ster van Dwingeloo nu vlak naast het Dwingelderveld liggen!
Slapen onder de sterren
Slapen onder de sterrenhemel, dat is toch prachtig? Helaas is in Nederland de temperatuur vaak niet optimaal om onder de blote sterrenhemel te slapen. Maar bij B&B de Ster van Dwingeloo kun je tóch onder de sterren slapen. In onze twee sterrenstudio's die we in 2017 realiseerden maakten we boven de bedden namelijk een groot glazen dak. Zo kun je comfortabel overnachten onder de sterren! Wil je bijzondere overnachten en slapen onder de sterren? Dan is dit je kans.

Sterrenstudio’s met glazen dak
Vanuit het comfortabele hemelbed in onze studiokamers kijk je door een glazen dakraam naar de prachtige sterrenhemel. Tijdens een heldere nacht zie je de duizenden sterren fonkelen en kun je heerlijk slapen onder de sterren.
De twee dakramen ter grootte van het bed bieden je een bijzondere ervaring. Eén van deze ramen kan ook open, waardoor je ook van het geluid van de vroege vogels en andere dieren kunt genieten. Ook overdag is het heerlijk genieten door de lichtinval.
Op heldere nachten kun je genieten van ontelbare sterren. Kijk vanaf je eigen terras naar boven en ontdek de hemel. Of gebruik de verrekijker om het allemaal nog beter te zien! Op elke kamer hebben we standaard verrekijkers beschikbaar hiervoor. Of duik lekker vroeg onder de wol en dommel in onder de prachtige sterrenhemel. Waar gaan jouw dromen over deze nacht?
Sterrenkijken in Dwingeloo
Dwingeloo en sterrenkunde zijn al van oudsher onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Dwingeloo Radiotelescoop aan de rand van de heide van het Dwingelderveld is met zijn 25 meter diameter niet te missen. Naast de radiotelescoop ligt ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie. Daar worden de spannendste vragen over ons heelal beantwoord met radiotelescopen die de grenzen van het technisch mogelijke verleggen.
Wil jij ook slapen onder de sterren?
In onze sterrenstudio's droom je heerlijk weg in je hemelbed onder de sterren. Boek nu een sterrenstudio.
Radiotelescoop Dwingeloo
De Dwingeloo Radiotelescoop was de eerste radiotelescoop die ASTRON in 1956 in gebruik nam. Daarna bouwde het instituut nog twee wereldberoemde radiotelescopen: de Westerbork Radiotelescoop in Hooghalen en LOFAR, waarvan het hart in Exloo ligt.
De radiotelescoop in Dwingeloo is niet meer door ASTRON in gebruik. Het is nu een officieel industrieel rijksmonument dat tegenwoordig wordt gebruikt door radioamateurs, amateurastronomen en studenten. Het wordt onderhouden en beheerd door Stichting CAMRAS. Via informatieborden aan de voet van de telescoop kom je meer te weten over radioastronomie. CAMRAS organiseert regelmatig rondleidingen en demonstraties. Kijk op www.camras.nl voor meer informatie.
Open Science Hub De Melkweg
Wil je meer weten over de historie van het heelal en hoe ons sterrenstelsel de Melkweg is elkaar zit, wat radioastronomie is en hoe een telescoop radiogolven kan zien? Neem dan een kijkje in Open Science Hub De Melkweg aan de Brink in Dwingeloo. In dit kleinschalige Science Centre kun je wetenschap en techniek ontdekken en ervaren. Via onze B&B kun je hier een bezoekje plannen, vraag ernaar bij Arina en Marco

Planetron Dwingeloo
Dwingeloo staat ook bekend om het Planetron. Vanaf de opening in 1989 was het een van de grootste voorlichtingscentra over astronomie en ruimtevaart in ons land. Je kon er sterrenkijken met een optische telescoop. Ook waren er planetariumvoorstellingen, exposities en sterrenkijkavonden. De sterrenwacht in het Planetron is al enkele jaren niet meer in bedrijf. Het gebouw met de grote ronde koepel krijgt een andere bestemming onder de naam Planedome dat in ontwikkeling is.