• Heuvelenweg 8, Dwingeloo
Dwingeloo Radiotelescoop

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe, dé wandelprovincie van Nederland

Het Dwingelderveld is een van de weinige plekken in Nederland waar het nog écht donker kan zijn. Doordat het gebied relatief dun bevolkt is, en het weinig bebouwing heeft dat licht uitstraalt, kun je hier én genieten van het ruimtelijke landschap én kun je bij helder weer ontelbare sterren zien aan de hemel.

Wandelen in Drenthe

Dwingeloo Radiotelescoop

Dwingeloo staat bekend om de markante Dwingeloo Radiotelescoop, die in 1956 aan de rand van de grote stille heide werd geplaatst om in deze rustige omgeving onderzoek te doen naar het heelal. Met de radiotelescoop leverde ASTRON, het Nederlands Instituut voor Radioastronomie, een grote bijdrage aan het in kaart brengen van de Melkweg.

Wist je dat er met behulp van deze reusachtige radiotelescoop twee sterrenstelsels zijn ontdekt bij de Melkweg? Ze kregen de namen Dwingeloo I en Dwingeloo II. En daar zijn we in Dwingeloo best 'een beetje' trots op!

We geven je de ruimte

We willen jou in Dwingeloo als bezoeker van ons mooie dorp en het Dwingelderveld graag laten meegenieten van de ruimte die we om ons heen hebben, zowel in het landschap als in het heelal. We geven je graag de ruimte om te ontdekken en te beleven!

Slapen onder de sterren

Om in dit bijzondere gebied echt duisternis te ervaren kun je bij B&B de Ster van Dwingeloo slapen onder de sterren. In de sterrenstudio's zie je bij helder weer door het glazen dak vanuit je hemelbed de prachtige sterrenhemel. Een bijzondere ervaring.

Beleef de Ruimte
wandelarrangement

Een week in de sterrenstudio

Inclusief ontbijt en lunchpakket voor onderweg

Naar het arrangement