• Heuvelenweg 8, Dwingeloo
De omgeving heeft veel te bieden

De omgeving heeft veel te bieden


Wat is er te doen in de omgeving?

B&B de Ster van Dwingeloo ligt in Dwingeloo, een gemoedelijk dorp in het zuidwesten van Drenthe. Zowel het dorp als de omgeving zijn prachtig. Het plattelandsdorp is omringd door bossen, heidevelden en essen met landerijen. Het dorp biedt gezelligheid, leuke winkeltjes, lekkere restaurants en verschillende activiteiten en evenementen.

De omgeving heeft veel te bieden

Dwingeloo is een gezellig brinkdorp. De brink is van oudsher het middelpunt van een dorp. Hier zijn veel horecagelegenheden en vinden regelmatig activiteiten plaats. Het dorp ademt historie: in en om het dorp staan vele monumentale boerderijen en een havezate.

B&B de Ster van Dwingeloo is gelegen aan de Heuvelenweg, een zijstraat van de centraal gelegen brink. De restaurants en winkels aan de brink zijn op loopafstand van de B&B. Ook op loopafstand zijn de landerijen waarop je vanuit de B&B een prachtig uitzicht hebt.

Dwingeloo lig aan de rand van het Nationaal Park het Dwingelderveld (1,5 km van de Bed & Breakfast). Nationaal Park het Drents Friese Wold ligt op 5 km afstand. De beide nationale parken en de tussenliggende natuurgebieden bieden vele mogelijkheden om te genieten van de natuur. Op de fiets, te voet of te paard. Er zijn oneindig veel routes beschikbaar en ook wandelingen en excursies onder begeleiding zijn mogelijk via Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

In de omgeving zijn tal van andere dorpen met authentieke sfeer van het platteland. Diverse kunstenaars laten zich hierdoor inspireren. Veel hebben een atelier aan huis waar je hun werk kunt bekijken of kopen. Streekproducten zijn er in overvloed. Zowel bedrijven als particulieren bieden hun producten vers van het land aan in stalletjes langs de weg.

Wat is er te doen in de omgeving?

De omgeving heeft veel te bieden

Dorp Dwingeloo

Dwingeloo met zijn authentieke brink is een sfeervol dorp met vele restaurants. Er zijn uiteenlopende activiteiten zoals de keramiekmarkt en de wekelijkse zomermarkten.

De omgeving heeft veel te bieden

Nationaal park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Met twee schaapskudden en vele fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes.

De omgeving heeft veel te bieden

Dwingeloo radiotelescoop

Aan de rand van de heide staat de oude radiotelescoop waarmee twee sterrenstelsels zijn ontdekt. Het rijksmonument is in de zomer iedere zondag geopend voor bezichtiging.

De omgeving heeft veel te bieden

Ervaar de rust en de ruimte in Drenthe

De natuur vormt een prachtig decor voor een onvergetelijke vakantie.

De omgeving heeft veel te bieden

Nationaal park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een groot natuurgebied met bos, heide en stuifzanden. Er zijn vele paden om het Nationale park al fietsend of wandelend te ontdekken.

De omgeving heeft veel te bieden

Historie en erfgoed

Neem een duik in de geschiedenis van Drenthe. Van hunebedden en grafheuvels tot oude boerderijen en havezates: de regio heeft een rijk verleden. Bezoek het hunebedcentrum in Borger.

De omgeving heeft veel te bieden

Koloniën van Weldadigheid

Kom naar de Koloniën van Weldadigheid. Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Ga 200 jaar terug in de geschiedenis. Daar waar Generaal Johannes van. den Bosch in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte.