• Heuvelenweg 8, Dwingeloo
Slapen tussen de schapen in appartement de Schaopstee
Ster van Dwingeloo

Slapen tussen de schapen in appartement de Schaopstee

Nieuw! Modern thema appartement

Schaapskuddes in Zuidwest-Drenthe schaapskooi Achter 't Zaand bij Lhee

Geïnspireerd door het slapen tussen de schapen in ons schapenappartement? Neem dan overdag een kijkje bij een van de schaapskuddes in de buurt.

De meest dichtbij zijnde schaapskooi is schaapskooi Achter ’t Zaand bij Lhee. Overdag is de kudde op de hei aan het werk. Het is een prachtig gezicht om de hele kudde in de ochtend te zien uitwaaieren. Aan het einde van de dag komt de kudde weer terug in de kooi. Een leuk moment om even een kijkje te nemen! Op het krijtbord bij de schaapskooi schrijven de herders hoe laat ze vertrekken en terugkomen.

Naast de kooi is een informatieruimte ingericht waar informatie te verkrijgen is en workshops worden georganiseerd. Op alle zondagen zijn er van 11.00 tot 16.00 uur vrijwilligers aanwezig. Er is koffie, thee en lekkere Dwingelderveldkoek.

In de zomerperiode zijn er demonstraties Schapen knippen op ambachtelijke wijze en er worden regelmatig workshops met wol georganiseerd.

Slapen tussen de schapen in appartement de Schaopstee

Schaapskooi van de Holtinger schaapskudde

De schaapskooi van de Holtinger schaapskudde ligt bij de Toegangspoort van het Holtingerveld aan de Van Helomaweg in Havelte. Onze B&B maakt deel uit van de ‘Kudde van ondernemers’ die het bestaan van de kudde mede mogelijk maakt. Op het gras voor de schaapskooi vind je dan ook ons eigen schaap van cortenstaal. De schaapskooi en naastgelegen informatieruimte met winkeltje vormen een ideaal vertrekpunt voor een wandeling door het Holtingerveld, waar je de kudde kunt tegenkomen. Ook kun je hier leuke workshops volgen, zoals wolvilten en schapendrijven.

Slapen tussen de schapen in appartement de Schaopstee

Schaapskooi Doldersummerveld

Over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld graast de schaapskudde Doldersummerveld onder leiding van schaapherder Catrinus Homan. De schaapskooi is te vinden aan de Huenderweg te Doldersum. In de oude schaapskooi is informatiecentrum Huenderhoeve ingericht.

Schaapskudde Doldersummerveld