• Heuvelenweg 8, Dwingeloo

Honden van harte welkom bij de Ster van Dwingeloo

tuin met landelijk uitzicht

5 februari 2024

Als er een reservering met hond binnenkomt word ik altijd gelijk blij. Ik begrijp heel goed hoe mooi het is om met je trouwe viervoeter op vakantie te gaan. Dat het fijn is om je tijd door te brengen op een plek waar je met je hond welkom bent.

Mijn enthousiasme komt voort uit onze eigen ervaringen met het leven met een eigen hond. 14 jaar hadden we onze eerste hond, de flat-coated retriever Lucky. Het was als het ware ons eerste kind. Het gaf me een heerlijk gevoel om met mijn hond te oefenen en te trainen tijdens de wandeling. Het zorgde ervoor dat ik me kon ontspannen. Ook de onvoorwaardelijke liefde die hij me gaf: altijd blij als je er was en aanhankelijk.

Tussentijds kwam onze dochter in ons leven. Hoe Lucky zich daaraan aanpaste was bijzonder. Ze waren 4 handen op 1 buik vanaf het eerste moment. Het afscheid was dan ook heel emotioneel. Dat vonden we heel heftig. En het gemis was heel groot.

Een half jaar later kwam er een nieuwe liefde ons leven binnen wandelen. Deze keer een kleinere versie van onze eerste hond, een markiesje genaamd Wikke. Een totaal ander karakter, maar ook zeker net zo geliefd. Een allemansvriend, waar onze gasten ook vaak kennis mee hebben kunnen maken. Altijd lief en geduldig en als iemand een knuffeltje nodig had kon hij zeer lichtvoetig op schoot wippen. Ook Wikke is 14 jaar geworden en helaas alweer een paar jaar geleden overleden.

Wij hebben besloten om zelf geen eigen hond meer te nemen, maar we hebben regelmatig logeerpartijtjes van familiehonden. En dat is ook heel gezellig. Je zou kunnen zeggen dat we oppas opa en oma zijn geworden voor de hondeneigenaren om ons heen. En daar genieten we dan ook heel erg van.

Dus als je komt met je hond, voel je dan niet genegeerd als je binnenkomt. Want het gaat vanzelf dat ik eerst de hond verwelkom en daarna de baasjes erachter.

Je begrijpt het al: honden zijn bij ons van harte welkom. Indien gewenst kunnen we een tijdelijke omheining zetten rond je terras. In de omgeving zijn er voor jou en je hond leuke dingen te doen. Zoals de hondenbuitenspeelplaats in Beilen, er is een speurtocht in Dwingeloo en er zijn speciale losloopgebieden in het natuurgebied. Lees alles over de hond mee op vakantie in de Ster van Dwingeloo op onze speciale hondenpagina.

Arina